tirsdag den 1. juli 2014

Granola

Jeg har lavet Granola (eller Müsli som det også kaldes) et par gange, men nu har jeg fundet den ultimative sammensætning. Sprød og knasende og let sødme. Jeg kunne spise det med en ske..bare sådan..uden mælk, skyr, yoghurt eller hvad man ellers normalt spiser sammen med sin granola.

Og fordi det smager så godt, så får I lige opskriften. I skal da ikke snydes for den himmelske oplevelse.

Ingredienser:

450 gram Grovvalsede havregryn (du kan evt. skifte f.eks. 100 gram ud med rugflager hvis du har det)
50 gram Kokosolie
saft fra 1 Appelsin (alternativt 3/4 dl appelsin juice)
1 dl Ahornsirup
1/4 tsk Vaniliepulver (ikke at forveksle med vaniliesukker)
1/2 tsk Kanel
1/2 tsk Fint salt
100 gram Mandler (evt. groft hakket hvis du ikke kan lide dem hele)
100 gram Rosiner eller Tørrede Tranebær



Kokosolie, appelsinsaft, ahornsirup, vaniliepulver, kanel og salt varmes op i en gryde ved lav varme, så det lige smelter. Tag gryden af varmen. Det må ikke komme til at koge eller lignende, det skal kun lige nå at smelte sammen.

Tilsæt gryn og mandler og rør godt rundt, så blandingen er godt dækket af sirupblandingen.

Granolaen fordeles på en bageplade med bagepapir, og bag ved 125 grader i ca 45 minutter.

Når Granolaen er afkølet, tilsættes rosiner/tranebær. Opbevar i en lufttæt beholder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar