tirsdag den 7. august 2012

Sommerferie = pause

Sommerferien giver, stortset altid, en naturlig pause for alt. Pause fra jobbet, skolen, daglige pligter (en smule om ikke andet) og alle de ting som man bare har brug for kommer lidt på afstand. Så kan man tage fat i alt det, som man ikke når til hverdag.

Jeg har holdt sommerferie, sammen med min dejlig lille familie, i vores dejlige lille land. Tiden er fløjet afsted. Jeg havde de bedste intentioner om stadig at skrive på bloggen mens jeg var på ferie. Havde endda fået en App på telefonen, så jeg kunne blogge på farten osv. osv. Men nej, sådan skulle det åbenbart ikke være. Så, for lige at advare, dette må blive sommerferiens indlæg...aka spam af ord og billeder.

Det første stykke tid, af ferien blev brugt sammen med venner og deres børn, til leg, hygge og mad. Vi havde inviteret nogle venner til hyg og drengeleg, de har 2 drenge der er lidt ældre end Lauritz, og en veninde og hendes kæreste kom også med deres fine lille pige, der blev født her i april.

De tre drenge var vilde drenge og spænede rundt og råbte, legede med biler, rutchede på rutchebane, legede i sandkassen og alt det som drenge nu engang gør. Dog afbrudt en gang imellem, når de fik øje på lille Maise, der fint og stille lå i sin lift og kiggede på sit legetøj, eller når hun blev holdt af en af os andre end Maises mor, for hov hov...det er min mor og hvis du skal holdes, så skal jeg også. Men de var meget forsigtigt med hende. Aede hende fint på hovedet eller maven og ellers kiggede de bare på hende med åben mund, Lauritz med åben og savlende mund. (hvornår stopper det savl???)

En super hyggelig aften, som egentligt blev udløst af, at jeg havde lagt et billed på FB af min chokoladekage, som jeg havde bagt til mine kollegaer.

Så har vi fået lavet nogle af de ting herhjemme, som vi ellers har sat til side hen af vejen. Enkelte fodpaneler er nu kommet på plads OG sat fast. Hækken har min mand været op og slås med, og den er blevet rigtig fin. Lauritz syntes at hans far var SÅ dygtig at han tog sin lille stol og satte sig midt på græsplænen, så han kunne sidde og se på, mens far arbejde med den farlige hækkeklipper. Han skal jo også lære det før eller siden, så hvorfor ikke starte tidligt...Sommerferie stod også på en tur til Silkeborg, for at besøge Marks storesøster Rikke. Vi boede hos hende i 3 dage, i et hus hun lejer, som ligger lige ved Thorsø. Det er ikke et sommerhus, men det er et gammelt hus, og det føltes lidt som om det var. Fantastisk udsigt ud over søen når vi sad og spiste vores morgenmad og aftensmad, uden tv og få skridt ned til en lille "strand" for dem der boede lige i det område. Lauritz var elle-vild. Han elsker vand...alt vand er BAD!!! Helt tosset bliver han, selv når han ser den mindste vandpyt.

Vi havde en hel dag sammen med Rikke, hvor hun havde fri, så den blev brugt på at gå en lang tur, ud og sejle med Hjelen på det store Silkeborg-bad, som Lauritz ville sige, og lege på den store legeplads ved Indelukket. Aftenen stod på lækkert mad, rødvin og Rafle 10.000.

Mandag skulle Rikke på arbejde, så vi kørte ud til Himmelbjerget og gik op til tårnet og så på den flotte udsigt. Lauritz fandt en masse små sten, som han kunne kaste ud i ingentingen, så ingen kom til skade. De har en rigtig god legeplads på Himmelbjerget, og vi var enige om, at når Lauritz er noget større, så vil det være et fantastisk sted at tage hen en flok, og gå tur, lave picnic og børnene kan lege. Det gik også helt fint med at gå tur og lege denne gang, men picnic eller i det hele taget sidde ned og spise frokost, det blev der ikke meget af. Lauritz spurtede rundt, og var meget mere interesseret, i at se hvad alle de andre spiste. Så særligt afslappende var det ikke...det kommer...håber jeg...satser jeg på.

Efter turen til Himmelbjerget kørte vi tilbage til Silkeborg, hvor vi gik lidt rundt i gågaderne, shoppede en smule og Lauritz var ude og køre en tur med toget, sammen med sin far.

Rikke ville først komme sent hjem, så vi besluttede os for at lade Lauritz spise aftensmad først og blive lagt i seng, før vi selv spiste lidt mad og hyggede. Oksefilet med spidskålssalat med nektariner, og en tomatsalat af forskellige cherrytomater og hvidløg (ikke på billedet).


Rikke kom hjem da vi var ved at være færdige med at spise. Hun havde ikke spist, så hun fik også lidt af det lækre mad. Vi var alle godt brugt efter dagen, så der var en dejlig afslappet stemning. Vi læste alle bog eller blad og gik relativt tidligt i seng.

Tirsdag pakkede vi den lille dyt, og vendte næsen mod Skagens land. Vi kørte så det passede med at Lauritz kunne spise en klapper i bilen og sove, forhåbentligt, det meste af vejen. Han spiste en smule og faldt hurtigt i søvn. Han sov stort set hele vejen derop. Total vidunder-dreng :)

Vi havde aftalt med vores venner, Line og Jacob og deres datter Selma, at spise frokost når vi kom, og det passede helt perfekt..vi var der lidt i kl 13. Lines forældre har et sommerhus i Skagen, som Line og Jacob låner en gang imellem, og der er tidligere i år blevet bygget et lille anneks, med badeværelse, hvor vi boede et par dage. 

Tiden i Skagen stod på god mad og hygge, gåture rundt i byen, ved stranden og havnen, og selvfølgelig også frokost ved havnen. Jeg fik nogle rigtig lækre jomfruhummer haler med tzatiki. Alt det fedteri der er med at knække og pille halerne, er virkelig det værd. Det smagte bare så lækkert.

Jeg havde hjemmefra været optimist, og havde derfor taget mit løbetøj med, da Line er godt i gang med løb, tænkte jeg at hun, hvis hun kunne holde det ud, ville ud og løbe lidt med mig, selvom at jeg er i rigtig dårlig form, og slet ikke er kommet igang med at løbe, siden vi flyttede fra Amager....i december sidste år, hrmf!! Not good. Jeg havde dog ikke været så smart at jeg havde taget mine løbesko med, men mine træningssko. Oh well, what is the difference....BIG difference siger jeg bare. Umiddelbart var de egentligt ok at løbe i. Men men men, der er åbenbart en eller anden lille dum kant eller lignende, inde i skoene, som ikke kan lide at man løber i skoene. Løbeturen resulterede i hvert fald i to blå storetånegle...yieks..no fun. Lauritz kom til at træde mig over den ene store-tå...jeg troede at den skulle eksplodere. Åh, det gjorde så ondt. Typisk, når man nu så gerne vil i gang med at løbe, så kan man ikke holde ud at have lukkede sko på, pga. blå negle. De er dog ikke ømme mere, så nu er der ingen undskyldning, for ikke at komme igang.

Dagen før vi tog hjem var vi på stranden og sole og bade. Igen Lauritz var elle-vild og helt i hopla. Vandet var dog noget koldt, så han ville kun lige i til knæene. Men bygge sandslotte og løbe fra bølgerne...det er sjovt og det kan man få meget tid til at gå med.

Vi kom hjem torsdag aften og havde aftalt med min mor og min Claus, at de skulle komme forbi og spise. Så kunne de også se og kysse på Lauritz, nu hvor det havde været noget tid siden de sidste havde set ham. De skulle også selv på ferie, så de skulle lige have en dosis Lauritz at tage på ferie på.

De sidste dage af ferien hyggede vi herhjemme med oprydning og havearbejde. Og en dejlig afslutning på ferien med spontant besøg hos vores gamle naboer og gode venner på Amager. En helt perfekt måde at slutte sin ferie på.

Men vi snød lige en lille smule, med det der sommerferie. Min søster og hendes mand, havde fortalt at de ville tage i Sommerland Sjælland i fredags med børnene, så vi besluttede os for at tage fri og tage med dem.  Det var mere en perfekt vejr, og ungerne hyggede sig enormt. 

Der var ikke særlig mange mennesker, i hvert fald ikke i forhold til hvad jeg havde forventet, så der var ingen kø ved nogle af forlystelserne, dem vi prøvede altså. 

I det store BAD skulle vi også, selvfølgelig. Det var næsten ikke til at drive Lauritz op af vandet da vi skulle til at hjem. Kun da vi sagde at han kunne komme i bad senere var det okay. Den går nok ikke så meget længere mere. Så må vi finde på noget nyt...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar