tirsdag den 13. maj 2014

Til tandlægen

Jeg elsker tandlægen, sagde Lauritz kort før vi gik ind af døren, til Vallerødskolen tandklinik. Fedt fedt fedt.

Han har været der en gang før, men der havde han ikke alle sine tænder endnu og det er meget lang tid siden, så han kan ikke rigtig huske det. 

Men da vi blev kaldt ind, blev han en lille smule beklemt ved situationen og en smule genert. Men tandlægen var super sød og inden længe havde hun fået ham til selv at kravle op i stolen. Han er jo ikke så lang, så han kunne ligge på hele ryglænet med kun fødderne på sædet af stolen. Derfra kunne han se en papfigur af Karius og Baktus, og så kunne han fortælle om hvor frække de var og at de kunne bestemt ikke lide at få børstet tænder.

Han fik lov til at kigge i og holde det lille spejl og mærke på hendes instumenter og mærke hvordan de kunne puste og kilde på fingrene.

Så fik hun lov til at tælle hans tænder, og skubbede lidt til hans drille-tunge, som gerne ville ligge ovenpå tænderne mens hun talte dem. 

Alt så rigtig fint ud. Nul huller.

Så fik han lov til at vælge et stykke legetøj i skuffen, en gul snurretop. Og så sagde vi pænt farvel.

Vi skal til tandlægen igen imorgen, ik' mor? Øh, vi venter lige lidt. Men igen. Fedt fedt fedt at han syntes at det var helt okay at komme til tandlæge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar