søndag den 13. juli 2014

Hæklet djævlehue

Det har egenligt ikke taget så lang tid at lave denne djævlehue, men af en eller anden grund (uopmærksomhed) fik jeg syet den forkert sammen, så den har været i skammekrogen et stykke tid. Det er bare så kedeligt at pille op. Altid. Og ofte tager det også lang tid. 

Men på denne regnsvejrs-søndag, så har der været dømt indedøre-hygge med familien, og selvfølgelig lidt hæklearbejde for mig. Det er jo hyggeligt. 

Så der blev pillet op, og syet sammen igen. Og slutteligt, tilføjet snore til at binde under hagen. Er selv ret tilfreds med resultatet, selvom den dog er en kende for stor til Mathildas lille hoved. Men hun vokser jo heldigvis.

Opskriften er fra "Babyhæklet" af Sys Fredens. Jeg har dog lavet en smule om på opskriften og hæklet huen i et langt stykke, fremfor flere små dele, der derefter skulle syes sammen. Bindebåndet er lavet ved først at hækle 35 løsmasker, vende og hækle tilbage med fastmasker. Derefter har jeg fortsat fastmaskerne over nakken og fra øreklappen, igen 35 løsmasker og igen vendt og tilbage med fastmasker. På denne måde er bindebåndet blevet lidt bredere end ved den oprindelige opskrift.

Ikke noget "modelfoto" endnu. Mathildas hoved er alt for lille.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar