fredag den 5. juli 2013

Barfodsløb


Om man er løber eller ej, så kan det godt være en smule grænseoverskridende at skulle smide skoene og ikke bare gå, men ligefrem løbe på bare fødder. Hvem kan ikke nærmest fornemme det stikkende jag i svangen, når man har trådt på selv den mindste sten…eller den brændende fornemmelse fra de solskoldede fliser ved poolen på en varm sommerdag eller det glohede strandsand for den skyld. Av av!!

 
En kollega på mit arbejde havde igår arrangeret en barfodsløb-workshop. Den var dog lige ved at blive aflyst pga. ferie, Roskilde-festival og arbejde, men vi var en håndfuld der insisterede, så heldigvis blev det gennemført – løbeklunset var jo allerede pakket og klart.

 
Vi havde fået besked på, at vi kunne tage vores almindelige løbesko med som sikkerhedsnet…så kunne vi løbe med dem i hånden, for de skulle ikke på fødderne.

 
Vi startede med en lille opvarmning af fødder og tær, med små vrik og hop og stritte med tærene, og fik en besked om at mærke jorden med hele foden. Efter opvarmningen fik vi en intro til hvad det er der gør det godt at være barfodsløber. Hvad er det de løbesko vi normalt kender, gør ved vores fødder, den måde vi løber på og løbeskader, i forhold til det at løbe på bare fødder eller i fivefingers.

 
Og så var det ellers ud og prøve at løbe en lille tur. Ud og løbe på forskellige underlag, så som fliser, grus, træ-hængebro, fortovet, cykelstien, asfalt og græs. Det var faktisk rigtig godt. Selv de der normalt får ømme fødder af at træde på den mindste sten syntes at det var godt. Vi var alle meget positivt overrasket – og jeg skal da helt sikkert gøre det igen…og igen.

En god måde at starte sommerferien - så skal vejret bare lige holde. Jeg tror bestemt ikke at det er særlig sjovt at løbe barfodsløb i regnvejr. Lige så lidt sjovt, som det er at løbe i løbesko i regnvejr.
 
Vi udsætter vores fødder for mange ting, selv fra vi er helt små, men vi skal huske at passe på dem, for de skal bærer os gennem hele livet.Ingen kommentarer:

Send en kommentar